Министерският съвет одобри откриването на Научноизследователски институт в структурата на

...
Министерският съвет одобри откриването на Научноизследователски институт в структурата на
Коментари Харесай

Откриват Научноизследователски институт към Медицинския университет - Пловдив

Министерският съвет утвърди откриването на Научноизследователски институт в структурата на Медицинския университет - Пловдив. Предложението е на ректора и на Академичния съвет на висшето учебно заведение.

Институтът се основава за сливане на изследователската активност на преподаватели, студенти и докторанти, обезпечаване на по-високо качество на научните проучвания, основаване на опция за нововъведения, привличане на интелектуален капацитет, развиване на научно съдействие с други организации в страната и чужбина, както и присъединяване в проучвателен мрежи.

В института ще се организират проучвания в региона на молекулната и регенеративна медицина, транслационната невронаука, актуалните технологии в денталната медицина, симулационно-обучителните технологии, новаторските диагностични подходи, химикофармацевтичните нововъведения в персонализираната медицина, новаторските нанотехнологии, детското развиване и сигурността на пациента в хирургията.

Откриването на научноизследователски институт в структурата на Медицинския университет е част от ограниченията, заложени в Стратегията за развиване на висшето обучение в България за интервала 2014 - 2020 година и Националната тактика за развиване на научните проучвания 2020.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР