Министерският съвет одобри откриването на Научноизследователски институт в структурата на

...
Министерският съвет одобри откриването на Научноизследователски институт в структурата на
Коментари Харесай

Правителството откри научноизследователски институт в структурата на Медицинския университет – Пловдив

Министерският съвет утвърди откриването на Научноизследователски институт в структурата на Медицинския университет - Пловдив, по предложение на ректора на висшето учебно заведение и според решение на Академичния съвет.

Институтът се основава за сливане на изследователската активност на преподаватели, студенти и докторанти от другите звена на висшето учебно заведение, обезпечаване на по-високо качество на научните проучвания, основаване на опция за нововъведения, привличане на интелектуален капацитет, развиване на научно съдействие с други организации в страната и чужбина, присъединяване в проучвателен мрежи.

В института ще се организират проучвания в региона на молекулната и регенеративна медицина, транслационната невронаука, актуалните технологии в денталната медицина, симулационно-обучителните технологии в медицината, новаторските диагностични подходи, химикофармацевтичните нововъведения в персонализираната медицина, новаторските нанотехнологии, детското развиване и сигурността на пациента в хирургията.

Откриването на научноизследователски институт в структурата на висшето учебно заведение е в сходство с нормативно откритите условия на Закона за висшето обучение и подхожда и на ограниченията, заложени в Стратегията за развиване на висшето обучение в България за интервала 2014 - 2020 година и Националната тактика за развиване на научните проучвания 2020, оповестяват от държавната осведомителна работа.

На съвещанието на Министерския съвет също по този начин беше взето друго решение, с което вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев са избрани за представители на министерствата в Съвета на настоятелите на Българската академия на науките. Правителственото решение е по отношение на приключването на мандата на настоящия състав на Съвета на настоятелите на Българска академия на науките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР