Министерският съвет одобри нова методика за определяне на минималния размер

...
Министерският съвет одобри нова методика за определяне на минималния размер
Коментари Харесай

Правителството прие нова методика за концесиите на морските плажове

Министерският съвет утвърди нова методика за установяване на минималния размер на концесионно заплащане за морските плажове.

Целта е изцяло да се синхронизира уредбата на концесиите им и да се сътвори опция за усъвършенстване началната база за образуване на минималното годишно концесионно заплащане при образуване на откритите процедури за възлагане на концесии.

Съобразени са главните условия при употребата на морските плажове, които дефинират опциите за осъществяване на доходи от морския плаж, като в същото време се дава опция за уравновесен метод при възлагането на концесии за морски плажове, показват от Министерски съвет.

Чрез приемането на методиката се цели рационализиране на критериите за установяване на концесионното заплащане за морските плажове, отговарящи на особеностите при ръководството им и гарантиращи законосъобразното им отдаване на концесия и прилагане, както и отбрана на публичните ползи.

Отчетени са характерните особености на всеки морски плаж (местоположение, степен на прилагане, тип на туристически поток), както и опциите за образуване на доходи при установяване на минималната стартова цена при разкриване на процедурите за възлагане на концесия. Очаква се това да притегли капиталов интерес към по-слабо посещаемите плажове, ситуирани надалеч от обитаеми места или курорти, и те да бъдат предоставени на концесия.

Очакванията от приемането на новата методика е тя да спомогне за образуването на устойчива бизнес среда, която да способства за увеличението на вложенията в туризма. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР