Министерският съвет одобри на Законопроект за изменение и допълнение на

...
Министерският съвет одобри на Законопроект за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

Придружители на хора в неравностойно положение вече без билет в музеите


Министерският съвет утвърди на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за културното завещание (ЗКН). Дейността по дигитализацията ще се координира, провежда и управлява от министъра на културата. Промените в ЗКН плануват още съвещанията на профилираните експертни препоръки към Министерството на културата да се излъчват онлайн в действително време посредством уеб страницата на Министерството на културата.

В осъществяване на Решение № 496 на Министерския съвет за приемане на ограничения за понижаване на административната тежест върху жителите и бизнеса със законопроекта се отстранява условието за показване на някои публични удостоверителни документи на книжен притежател.

Предлага се придружителите на хора в неравностойно състояние да не заплащат входни билети в музеите.
Предлага се смяна в § 29 от Преходните и заключителни разпореждания на към Закона за изменение и допълнение на Закона за културното завещание (ДВ, бр. 16 от 2016 година, в действие от 26.02.2016 г.), с която се планува категорично, че на регистриране в регистъра по член 150, алинея 2 от ЗКН, подлежат и лицата, които към влизане в действие на посоченото изменение на закона - 26.02.2016 година са получавали позволения за теренни археологически изследвания, само че не дават отговор на условията на член 150, алинея 1 от ЗКН. 

По отношение на тези лица се облекчават условия, като за приемане на позволение и за регистриране в регистъра по член 150, алинея 2 от ЗКН ще бъдат изисквани - 10 години професионален опит като археолог, който ще бъде доказван, с изключение на с документи удостоверяващи трудов стаж и професионален опит и с 10 издадени позволения за теренни археологически изследвания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР