Министерският съвет одобри на днешното си заседание допълнителни разходи в

...
Министерският съвет одобри на днешното си заседание допълнителни разходи в
Коментари Харесай

27 млн. за нова болница в Ямбол и 20 млн. лв. за училищни автобуси

Министерският съвет утвърди на днешното си съвещание спомагателни разноски в размер на 20 000 000 лева по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 година за закупуване на учебни рейсове. Целта е да се улесни достъпът до обучение на децата и учениците в наложителна учебна възраст, в чието обитаемо място няма учебни заведения.

Със средствата ще бъдат сменени част от 860 - те учебни рейса, закупени през интервала 2005-2008 година, които са отпаднали или следва скоро да отпаднат от транспортните схеми за транспорт на възпитаници.

На днешното държавно съвещание бяха отпуснати и 27 млн. лева за построяването на на Многопрофилна болница за интензивно лекуване "Св. Пантелеймон " в Ямбол.

"Многопрофилната болница за интензивно лекуване "Св. Пантелеймон " в този момент съставлява един павилион. Това е една от хилядите здания, стартирани и незавършени преди време. Но в този момент страната ще обезпечи нужните средства ", сподели министър председателят Бойко Борисов.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев акцентира, че се предлага да бъде повишен капиталът на болничното заведение в Ямбол за интервала 2019-2021 година с парични вноски в размер до 27 млн. лв.. Увеличението на капитала ще стане посредством издаване на нови акции след осъществяване на парични вноски, надлежно - за тази година вноската ще е 8,1 млн. лв., през 2020 година - 13,5 млн. лв., 2021 година - 5,4 млн. лв..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР