Министерският съвет одобри като основа за водене на преговори Протокол

...
Министерският съвет одобри като основа за водене на преговори Протокол
Коментари Харесай

България и Румъния ще проучват възможността за изграждане на нов мост на р. Дунав при Русе – Гюргево


Министерският съвет утвърди като основа за водене на договаряния Протокол за изменение и допълнение на Меморандума сред държавните управления на България и Румъния за осъществяване на задълбочени изследвания за създаване на нови мостови уреди на река Дунав, подписан на 28 октомври 2014 година, в гр. Букурещ, Румъния.

Анализът демонстрира неведнъж повишаване през последните години на автомобилния трафик през Дунав мост Русе - Гюргево, както и на комерсиалния продан по кулоар от главната Трансевропейската транспортна мрежа „ Рейнско-Дунавски “. Съществуващото оборудване е намерено за употреба преди повече от 60 години и техническите му благоприятни условия не водят до облекчение на трафика. Поради дългата му употреба се постанова рехабилитация на структурата и прекъсвания на придвижването. Това води до обилни тапи, натоварване на инфраструктурата и други усложнения. Изграждането на ново оборудване при Русе - Гюргево ще облекчи доста съществуващия трафик, ще понижи отрицателното влияние върху околната среда и ще има повсеместен позитивен стопански резултат за двете страни, прецизират от държавния пресцентър.

С подписването на Протокола двете страни ще поддържат осъществяването на изследвания за създаване на нов мост над река Дунав при Русе - Гюргево, посредством което се слага основа за разширение на транспортните връзки и повишение на икономическата интензивност. Същевременно се регистрира изразената воля на водачите на балканските страни за възстановяване на транспортната съгласуваност в района. Подкрепа за построяването на ново оборудване на р. Дунав при Русе - Гюргево е изразена и от локалните и районни управляващи на двете страни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР