Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини за

...
Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини за
Коментари Харесай

Кабинетът дава още близо 150 млн. лв. за храмове и инфраструктура

Министерският съвет утвърди спомагателни прехвърляния по бюджетите на общини за 2018 година в общ размер на 110,9 млн. лева и 358 хиляди лева за ремонт и довършителни действия на православни храмове във Варна и Русе.

Разчетени са средства по бюджета на Община Пловдив в размер на 9 млн. лева за финансиране на построяването на нова или възобновяване на съществуваща културна инфраструктура (художествени галерии, кина, зали за краткотрайни експозиции) и за възобновяване на друга градска среда (площад „ Централен " и прилежащи културни пространства и др.). Финансираните обекти са в осъществяване на признатата Многогодишна стратегия (2015-2019 г.) за поддръжка на определения за Европейска столица на културата български град.

По бюджета на Столична община е очакван спомагателен трансфер в размер на 15 млн. лева за финансиране построяването на уголемение на метрото – Трета метролиния, стадии І и ІІ, сектора от бул. „ Владимир Вазов " – ЦГЧ – жк „ Овча купел " – кв. „ Горна баня ". Проектът е продължение на изграждащата се Трета метролиния от бул. „ Владимир Вазов " до жк „ Овча купел " със взаимна жп спирка и метростанция на жп линията София-Перник в кв. „ Горна баня " и ново метродепо в кв. „ Земляне ".

С постановлението са утвърдени средства по бюджетите и на редица други общини, които са предопределени предпочитано за ремонт на общинска улична мрежа и за осъществяване на редица инфраструктурни планове в поддръжка на общинската обществена и жилищна среда.

Допълнителните прехвърляния по бюджетите на общините и по бюджета на Министерския съвет се дават за сметка на плануваните средства в централния бюджет за 2018 година и за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2018 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР