Министерският съвет одобри допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. по бюджетите

...
Министерският съвет одобри допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. по бюджетите
Коментари Харесай

Кабинетът одобри близо 152 млн. лв. допълнителни разходи или трансфери за пътища и църкви

Министерският съвет утвърди спомагателни разходи/трансфери за 2018 година по бюджетите на редица общини и по бюджетите на Министерския съвет, Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и на Министерството на младежта и спорта в общ размер на 151,7 млн. лева, оповестява " Канал 3 ".

Одобрените разноски по бюджета на Министерския съвет за 2018 година са в размер на 2,1 млн. лв.. Те са за главен ремонт на Епархийската библиотека на Великотърновската света митрополия и на храм „ Св. Петка “ в гр. Русе. Осигуряват се спомагателни средства в общ размер от 3,8 млн. лева по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и на Министерството на младежта и спорта за реализирането на значими за тяхната активност обекти.

Предоставят се спомагателни прехвърляния по бюджетите на общини в общ размер 145,7 млн. лв.. Средствата ще се употребяват предпочитано за ремонт на общински пътища и на улична мрежа на територията на редица обитаеми места и за осъществяване на инфраструктурни планове – доизграждане на водопроводни мрежи, създаване на комплекс за лица с увреждания и на дом за възрастни хора, създаване на спортна зала и спортни площадки, ремонт и възобновяване на централната градска част на някои обитаеми места.

Одобрени са и 2,1 млн. лева за главен ремонт на Епархийската библиотека на Великотърновската света митрополия и за ремонтно възстановителни активност в храм „ Св. Петка “, гр. Русе.

Допълнителните разход и прехвърляния се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2018 година.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР