Министерският съвет одобри допълнителни разходи/трансфери в общ размер 48,7 млн.

...
Министерският съвет одобри допълнителни разходи/трансфери в общ размер 48,7 млн.
Коментари Харесай

2,3 млн. лв. отиват за ремонта в Зографския манастир

Министерският съвет утвърди спомагателни разходи/трансфери в общ размер 48,7 млн. лева по бюджетите на редица общини и по бюджета на Министерския съвет за 2019 година.
Одобрените разноски по бюджета на Министерския съвет за 2019 година са в размер на 0,9 млн. лева за ремонтни действия на храмове в Ловчанската епархия и за започване на действия по консервация, реституция и акомодация на Ибрахим паша джамия, Разград.
Предоставят се спомагателни прехвърляния по бюджетите на общини в общ размер 47,8 млн. лв.. Средствата ще се употребяват целево за осъществяване на редица инфраструктурни планове в областта на обществената и техническата инфраструктура - реорганизация, рехабилитация и ремонт на улична мрежа, главен ремонт на водопроводни мрежи, създаване на спортни зали, ремонт и възобновяване на централната градска част на някои обитаеми места, ремонт на читалища, създаване на физкултурен салон към учебно заведение.
Допълнителните разноски и прехвърляния се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2019 година.
С друго държавно разпореждане са утвърдени спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2019 година в размер на 2 300 000 лева за довършването на ремонта и реконструкцията на южното крило на източното (Банското) крило на Зографския манастир „ Свети Великомъченик Георги Зограф “ - Атон, което сега е необитаемо и се намира в тежко спешно положение. Допълнителните финансови средства са нужни във връзка искане на игумена на Зографския манастир Негово Вископреподобие архимандрит Амвросий. Източното крило е издигнато преди двеста година със средства на заможния банскалия хаджи Вълчо. В него великият български будител Паисий довършва своята „ История славянобългарска “. С довършването на Банското крило ще бъде възобновен достоверният образ на манастира, който през вековете е бил стожер на българската нематериалност. Поддръжката и грижата от страна на страната е за да бъде съхранен славянобългарският темперамент на манастира „ Свети Великомъченик Георги Зограф “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР