Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на

...
Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на
Коментари Харесай

Кабинета отпусна 25 млн. лв. за физкултурни салони в 50 училища

Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 година, заяви пресслужбата на кабинета.

Средствата в размер до 25 000 000 лева ще бъдат предопределени за създаване и съоръжение на физкултурни салони в българските учебни заведения за основаване на модерна и подобаваща база, позволяваща практикуването на необятен кръг от спортове. Училищата, в които ще бъдат построени и оборудвани физкултурни салони, ще бъдат избрани в лист, одобрен от министъра на образованието и науката.Пред публицисти в Министерски съвет министър Красен Кралев сподели, че Министерството на образованието е предоставило лист с 50 държавни и общински учебни заведения, които са с максимален брой възпитаници и имат условия и терен за създаване на физкултурни салони. Той посочи, че става дума за уреди с размер на игралното поле от 500 до 700 квадратни метра, а размерът на административната част ще бъде от 150 до 220 квадратни метра, което значи, че ще бъдат направени от две до четири съблекални.

Прогнозната цена на всяко едно оборудване е най-много до 1 млн. лв. с включено цялостно съоръжение и климатизация. Министърът сподели, че се надява първите физкултурни салони да са подготвени в границите на 12 месеца и добави, че разчита идната година стратегия да бъде продължена. Той осведоми, че публичната поръчка по плана ще бъде оповестена от ведомството, като има подготвен стандартизиран план, който ще бъде детайлизиран съгласно размерите на физкултурните салони и ще бъде координиран с общините, като задачата е изпълнителите да получат подготвени планове, с които незабавно да стартират осъществяването на обектите.Чрез построяването и оборудването на физкултурни салони ще бъде основана съвременна спортна база в учебните заведения и ще се разпространява физическото образование и спорта като част от образователния развой. По този метод ще бъдат подкрепени дейностите, ориентирани към намаление на каузи на прибързано напусналите просветителната система.

По този метод ще бъдат подкрепени предварителната защита и намаляването на тютюнопушенето измежду младежите, използването на алкохол и опиати, както и е изискване за превъзмогване на неподходящите трендове в здравословното положение на подрастващите, последица от незадоволителната двигателна интензивност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР