Министерският съвет одобри доклада с резултатите от заседанието на Съвета

...
Министерският съвет одобри доклада с резултатите от заседанието на Съвета
Коментари Харесай

МС одобри българските позиции за няколко съвета на министрите на ЕС

Министерският съвет утвърди отчета с резултатите от съвещанието на Съвета по конкурентоспособност на Европейския съюз, в частта "Научни проучвания ", който се организира на 29 септември в Брюксел, заяви пресслужбата на кабинета.

Одобрени са също по този начин резултатите от неофициалната видеоконферентна среща на министрите на вътрешните работи, проведена от Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз на 8 октомври. Кабинетът утвърди нашата позиция и за неофициалната видеоконференция на министрите на външните работи/търговията на Европейски Съюз, която ще се състои на 9 ноември в Брюксел. В дневния ред са включени обзор на комерсиалната политика на Европейския съюз и вероятности за Световната комерсиална организация, комерсиалните връзки с Китай, по-конкретно - договарянията по Всеобхватното капиталово съглашение, и комерсиалните връзки със Съединени американски щати.

Одобрена е и българската позиция за Съвета "Общи въпроси " (СОВ), който ще заседава на 10 ноември посредством видеоконферентна връзка. СОВ ще стартира подготовката на съвещанието на Европейския съвет, планувано за 10-11 декември. Ще се организира полемика по отношение на отчетите по всеобхватния механизъм по върховенството на правото за пет страни членки - Белгия, България, Чехия, Дания и Естония. България поредно поддържа основаването на общоевропейски механизъм, оценяващ върховенството на правото във всички страни членки по справедлив, неутрален и недискриминационен метод. Съветът ще разиска още хода на договарянията за бъдещите връзки с Обединеното кралство, използването на Споразумението за отдръпване и подготвеността на Европейски Съюз за всички вероятни сюжети след края на преходния интервал на 31 декември 2020 година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР