Министерският съвет одобри 209 929 лева по линия на официалната

...
Министерският съвет одобри 209 929 лева по линия на официалната
Коментари Харесай

България отделя сериозни суми за международна помощ

Министерският съвет утвърди 209 929 лв. по линия на формалната помощ за развиване на България за интернационалните организации.
Средствата ще бъдат разпределени за даване на филантропична помощ посредством целеви и нецелеви вноски за интернационалните организации както следва: 97 792 лв. на Службата на Върховния комисариат на Организацията на обединените народи за бежанците; 48 896 лв. на Международната организация по миграция; 9 779 лв. на Световната продоволствена стратегия на Организацията на обединените нации; 53 462 лв. на Службата на Върховния комисар по правата на индивида на Организацията на обединените народи. С тези средства ще се подкрепят хора в тежко материално състояние в редица региони на света.
Правителството утвърди и финансова помощ за бежанците в Турция в размер на 1 835 789 лв. за заплащания към Механизма на Европейски Съюз за бежанците в Турция. Средствата ще бъдат изплатени на две вноски. Общият размер на средствата на Европейски Съюз по Механизма за интервала 2016-2023 година е 6 милиарда евро. Българският принос е 9 075 527 евро за целия интервал, или 0,15 % от общата сума.

България ще внесе и 75 000 евро в Регионалния поверителен фонд на Европейски Съюз. Разходите в размер на 75 000 евро (146 687 лева) се обезпечават в границите на утвърдените със Закона за държавния бюджет средства за публична помощ за развиване и филантропична помощ по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 година
Конфликтът в Сирия е провокирал най-високото равнище на преселване след Втората международна война, като над 5,6 милиона са бежанци в прилежащи страни и повече от 6,6 милиона вътрешно разселени лица.
Създаването на Регионален поверителен фонд на Европейския съюз в отговор на сирийската рецесия способства за разкриване на нови благоприятни условия за разширение на многостранното съдействие, а също по този начин поддържа и общите старания за реализиране на политиката на Европейски Съюз на съдействие за развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР