Министерският съвет одобри 17 860 249 лв. за изплащането на

...
Министерският съвет одобри 17 860 249 лв. за изплащането на
Коментари Харесай

Близо 18 млн. лв. ще получат освободени през юли и август от образованието

Министерският съвет утвърди 17 860 249 лева за изплащането на компенсации за учители и различен личен състав от просветителната система, които са се пенсионирали или са били освободени поради преструктуриране на образователните заведения през месеците юли и август 2019 година, оповестиха само че държавната пресслужба в сряда.

Средствата ще се дават на общините и се обезпечават от Министерството на образованието и посредством преструктуриране на разноските в централния бюджет за застраховане на Национална стратегия " Оптимизиране на вътрешната конструкция на личния състав “ през актуалната година.

Документът планува 11 000 души да излязат от системата на образованието. От тях 8100 души са педагози, останалите са личен състав. Повечето ще освободят позициите си заради пенсиониране, други - поради закриване или преструктуриране на образователното заведение.

За компенсации на всички напускащи им са заложени общо 36 577 400 лева На педагогичен експерт се поставят до 10 брутни работни заплати, а на непедагогическия личен състав - до 8 брутни работни заплати. Ограничението не важи за шефове на институции.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР