Министерският съвет обяви промени в състава на Националния съвет по

...
Министерският съвет обяви промени в състава на Националния съвет по
Коментари Харесай

Силвия Терезова поема Националния съвет по лекарствените продукти

Министерският съвет разгласи промени в състава на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули (НСЦРЛП). Доцент Силвия Терезова беше избрана за новия ръководител на Съвета . Доцент Любомир Бакаливанов също беше назначен за член на НСЦРЛП, заяви Правителствената осведомителна работа.

Доцент Силвия Терезова е приключила своето висше обучение през 1986 година с магистърска степен по " Икономика на търговията " от Университет за национално и международно стопанство (УНСС) . След това е работила в Комитета по цените към Министерски съвет до април 1991 година От тогава насам е постоянен учител в катедра " Икономика на търговията " на УНСС. От 2013 година досега е член на НСЦРЛП. От 2020 година е декан на факултета по " Икономика на инфраструктурата " в УНСС, а от 2021 година е началник на катедра " Икономика на търговията " в същата образователна институция.

Доцент Любомир Бакаливанов е приключил медицина в Медицински университет -София през 1999 година и по-късно специализирал " Анестезиология и интензивно лекуване ". Работи в отделението по Анестезиология и интензивно лекуване на МБАЛ " Национална кардиологична болница " ЕАД. От 2009 година е шеф на клиниката по " Сърдечно-съдова упойка и интензивно лекуване " в същата болница. Бакаливанов има и опит като заместник-министър на опазването на здравето.
 Променят формулата за дефицит на медикаменти
Променят формулата за дефицит на медикаменти

Има разминаване сред информацията от аптеките и забранителния лист
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР