Министерският съвет не е приемал след 29 декември 2017 г.

...
Министерският съвет не е приемал след 29 декември 2017 г.
Коментари Харесай

Тежка инсинуация на зелените срещу българското правителство

Министерският съвет не е приемал след 29 декември 2017 година решение, касаещо Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин “ - това дават отговор публично от пресслужбата на кабинета на въпрос на в. „ Труд “.

Повод за запитването на вестника е фактът, че от два дни уеб страниците „ Дневник “ и „ Медиапул “ популяризират изказванието на зелените, че държавното управление е предложило да добави решението си за отчасти изменение на настоящия План за ръководство на Национален парк „ Пирин “, като се впише „ градеж на втора туристическа кабинкова линия “.

Повод за тиражирането на подправената вест е писмо, изпратено от електронната поща на Министерски съвет до членове на „ За да остане природа в България “. То съдържа концепция за смяна на решението от декември, само че нито е подписано, нито има обяснени към него. Очевидно не става дума за публично предложение, камо ли за решение.

В отговора си до в. „ Труд “ от държавната осведомителна работа прецизират, че откакто алпинистът Боян Петров предходната седмица предложи смяна в частичното изменение, е имало диалози по тематиката.

„ Обсъждани са няколко разновидността за доближаване на позициите сред признатото към този момент решение и постъпилото предложение. Не е реализиран консенсус по нов текст “, безапелационни са от пресслужбата.

Съобщението на Министерски съвет до в. „ Труд “ демонстрира изцяло лъжливата медийна акция, стартирана от зелените през последните два дни. Тя се явява продължение на манипукациите им, че след смяната на Плана за ръководство 48% от Пирин ще бъдат застроени.

Сега околните до „ еколозите “ медии излязоха със заглавия - „ Кабинетът предлага на природозащитници ново решение за Пирин “ („ Дневник) и „ Кабинетът редактира незабавните си ограничения за новия въжен превоз в Банско “ („ Медиапул).

В текстовете под тези заглавия се твърди, че към този момент всичко е решено и смяна на частичното изменение ще има. Това е тежка клевета против българското държавно управление, тъй като му се вменява, че то към този момент е взело решение. Всъщност ставало дума единствено за диалози за доближаване на позициите, като този разговор не е довел до нищо.

Удари по имиджа на страната ни

В същото време лъжите на зелените от началото на годината се популяризират в европейските институции, което е удар по имиджа на страната ни сега, в който тя ръководи Съвета на Европейски Съюз.

Преди една седмица министър председателят Бойко Борисов трябваше да изяснява на съпредседателката на групата на европейските зелени в Екологичен потенциал – Ска Келер, че измененията в проекта за ръководство са направени, с цел да може да се построи само втори въжен превоз в ски зона „ Банско “. Министър-председателят сподели, че това ще реши казуса с опашките пред в този момент настоящото оборудване и ще понижи доста автомобилния трафик в планината.

„ Мога да ви се подпиша тук, че една керемида няма да бъде сложена, приказваме за един въжен превоз “, безапелационен бе Борисов. Преди това Келер насочи обвиняването, очевидно заблудена от лъжите на българските зелени, че българската страна е разрешила изсичане на вековни гори в Пирин на повърхност, достигаща 150 (сто и петдесет) квадратни километра.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов бе в Брюксел, където показа целите на българското европредседателство в областта на околната среда. Той приказва пред членовете на Комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните на Екологичен потенциал.

На Димов също се наложи да изяснява, че решението на кабинета от декември не разрешава застрояване. Този път въпросът за Пирин пристигна от австрийската евродепутатка Карин Каденбах, която е член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

„ Става дума за 2% от територията на Националния парк, които са в по този начин наречената Буферна зона, избрана за туризъм и това е прието и от ЮНЕСКО. В останалите 45% се позволяват единствено водохващания и то за питейни потребности, тъй като българският закон не разрешава друго. Нямаме нарушавания на националното ни законодателство. А за европейското – господин Кармену Вела, еврокомисар по околна среда, към този момент съобщи, че няма нищо неправилно “, отговори Нено Димов и добави: „ Тези водховащания са нужни. И въздухът, и водата са в общия европейски приоритет за възстановяване на здравето на европейските жители. Така че, когато приказваме за достъп до чиста питейна вода, не може да има двоен критерий “.

Очернящата акция продължава

След като разпространиха информацията за „ взетото от Министерски съвет “ решение за смяна на частичното изменение на настоящия План за ръководство на Национален парк „ Пирин “, зелените побързаха да разгласят, че не са съгласни с него. Така те демонстрираха на премиера Бойко Борисов, че макар желанието на държавното управление за разговор с „ еколозите “, те отхвърлят да седнат на една маса с представителите на формалната власт.

Те не желаят присъединяване в кръгли маси и разисквания под предлог, че кабинетът ще ги излъже.

Вместо да опитат да реализират единодушие, „ еколозите “ и няколкото организации, които те съставляват, се занимават с писане на доноси до европейските институции. Тези клюки не дават отговор на истината, като тяхната цел е една – прекъсване на развиването на българската стопанска система.

От края на предходната година зелените талибани заблуждават обществото с приказки за застрояване на Пирин и провеждат митинги, като блокират основни кръстовище в София.

От много време в. „ Труд “ пита за какво службите за сигурност не се интересуват от финансирането на зелените и каква е точната причина за настървеността, с която нападат личната си страна пред Европа и света, само че към този момент отговор няма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР