Министерският съвет на Република България прие решение, с което потвърди

...
Министерският съвет на Република България прие решение, с което потвърди
Коментари Харесай

Заради F-16: Отваряме си сметка във Федералната резервна банка на Ню Йорк

Министерският съвет на Република България одобри решение, с което удостовери актуалната редакция на следните три документи: план на Договор за основаване на сметка, плана на Споразумение по отношение на някои сметки, свързани с задгранично финансиране на продажби за военни цели и план на писмо за разкриване на сметка във Федералната аварийна банка на Ню Йорк.

Условията на програмата на Съединени американски щати за задгранични продажби за военни цели (FMS) дават опция след превеждане от Министерството на защитата по сметка на държавното управление на Съединени американски щати на сумите за осъществяване на договорите за придобиване на нов вид военен аероплан част от тях да се подават и влагат посредством банкови и капиталови сметки във Федералната аварийна банка (Federal Reserve Bank) за обезпечаване на рентабилност от тези средства в интерес на българската страна. Процесът на разкриване на сметките и прехвърлянето на средства лишава всекидневно към 6 месеца. Реализирането на тази опция изисква подписване на съглашение сред Министерството на защитата, Агенцията на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата и сигурността и Федералната аварийна банка (Federal Reserve Bank). Стандартно средствата се влагат в овърнайт депозити и нискорискови краткосрочни федерални съкровищни бонове (treasury bills) с друга срочност.

Предстои разкриване на сметка на името на МО на България във Федералната аварийна банка (Federal Reserve Bank), на която да бъдат преведени тези средства. В този развой подпомагане на Министерството на защитата ще оказват МФ и Българска народна банка.

При вероятно осъществяване на описаната опция би могло да се чака страната да осъществя доходи от вложение с чиста рентабилност до към 1,5 на 100, в случай че няма основни промени на настоящите пазарни условия.

Мотивите за това дават отговор на ползите на външната политика и национална сигурност на Република България, както в района, по този начин и в съюзен формат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР