Министерският съвет на Република България прие решение, с което одобрява

...
Министерският съвет на Република България прие решение, с което одобрява
Коментари Харесай

Одобрено е писмо за оферта във връзка с радио-комуникационно оборудване

Министерският съвет на Република България одобри решение, с което утвърждава подписания на 28.02.2022 год. контракт „ Писмо за оферта и приемане BU-B-UCH Радио-комуникационно съоръжение (Letter of Offer and Acceptance (LOA) BU-B-UCH Radio communications Equipment)“ за придобиване на радио-комуникационно съоръжение. Договорът планува придобиване на радио-комуникационно съоръжение за рационализация на танкове Т-72 от състава на Сухопътните войски, за бронираните и командно-щабни коли на Съвместното Командване на Специалните Операции и колите на Морския Специален Разузнавателен Отряд от състава на Военноморските сили на България.

С решението се предлага на Народното събрание да ратифицира със закон този контракт. За българската страна договорът ще влезе в действие от деня на известяван на Съединени американски щати за осъществяването на българските процедури по влизането му в действие.

С този контракт се обезпечава информационно съоръжение, належащо за осъществяването на три от плановете за рационализация на Българската войска:
„ Модернизация на Т-72 за потребностите на танковите формирования на Сухопътни войски“;„ Повишаване на подвижността и отбраната на персоналния състав от силите за специфични операции“;„ Повишаване на подвижността и отбраната на персоналния състав на морска тактическа група за специфични операции“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР