Министерският съвет, който е гласувал такова нещо, би следвало да

...
Министерският съвет, който е гласувал такова нещо, би следвало да
Коментари Харесай

Свещеник препоръча отлъчване от църквата на политици заради Истанбулската конвенция

Министерският съвет, който е дал своя вот такова нещо, би следвало да бъде в възбрана да посещава храмовете на Българската православна черква (БПЦ), в случай че не си изтегли предлагането за ратификация на Истанбулската спогодба, съобщи архимандрит Дионисий, някогашен предстоятел на храма „ Св. Александър Невски “.

„ Има две дами, които не знам за какво са толкоз дейни, изключително за госпожа Цачева се удивлявам, тъй като постоянно съм я възприемал като консервативна, и за госпожа Захариева.

Що се отнася до националното посланичество, тези, които си разрешат да гласоподават сходно нещо, би следвало незабавно да бъдат отлъчени от църквата ”, настоя свещеникът, прочут най-много със зарята на Великден преди две години, поради която беше отлъчен от синода.

По думите му тези, които не са срещу документа, са  " демократична паплач ".

Днес Народното събрание разисква текстовете, считани за противоречиви, а председателката на Народното събрание Цвета Караянчева провежда социална полемика по законопроекта. Вчера църквата призова конвенцията да не бъде утвърдена.

Докато в Народно събрание се организират дебатите, пред прозорците на Народното събрание ще се проведат два митинга – в отбрана и „ срещу ” Истанбулската спогодба. Близо 200 организации показват безапелационната си поддръжка за ратификация на Истанбулската конвенцията. В нейна поддръжка те провеждат и проява в 11 часа в градинката сред Народното събрание и Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”. По същото време обаче има проведен и митинг срещу Истанбулската спогодба пред Народното събрание. Митингът ще призове президента Румен Радев за диспути по тематиката.

„ Надявам се да се оцени самото мнение, което е изпратено в Народното събрание, тъй като юридически то е ослепително, тъй като се засягат неща, свързани с Конституцията, с интернационалните контракти, с признати в страната закони, които по този начин или другояче дават една гаранция за опция за отбрана. Надявам се Светият синод да работи и по-остро с изключение на да призове народните представители ”, добави отец Дионисий.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР