Министерският съвет гласува промяна в Наредбата за осъществяване на правото

...
Министерският съвет гласува промяна в Наредбата за осъществяване на правото
Коментари Харесай

Кабинетът одобри издаването на електронни направления и рецепти

Министерският съвет гласоподава смяна в Наредбата за реализиране на правото на достъп до здравна помощ, с която се обезпечава опцията за издаването на електронни посоки и предписания.

" С приемането на тази смяна почистваме и част от настояванията, които през вчерашния ден по време на срещата ни сложиха представителите на Българския лекарски съюз “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на съвещанието на Министерския съвет. Премиерът разпореди на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов да продължи да работи в тясна връзка с лекарите, които всеки ден водят борба за живота и здравето на българските жители. 

Борисов уточни, че във всяко едно деяние държавното управление се води от задачата - да обезпечи всичко належащо за съответното и навременно лекуване на пациентите и да подкрепя работата на медицинските екипи. Той подчертава, че медиците имат още една основна роля - помощта, която оказват на страната по отношение на ваксинирането против ковид и в идната значима разяснителна акция за характерностите на имунизациите.

" Електронните посоки ще бъдат налични в профилирания медицински програмен продукт на изпълнителите на здравна помощ, сключили контракт с НЗОК. Същата ще бъде процедурата и във връзка с електронното изписване на лекарствени артикули, на медицински произведения и на диетични храни за специфични медицински цели ", съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР