Министерският съвет е взел решение за наливането на десетки, а

...
Министерският съвет е взел решение за наливането на десетки, а
Коментари Харесай

Кабинетът тайно налива милиони, за да спре евентуална водна криза в София

Министерският съвет е взел решение за наливането на десетки, а може би и стотици милиони левове, с цел да предотврати възможна водна рецесия в София. Това излиза наяве от объркващо известие на пресслужбата на Министерския съвет, в което не е посочено на какъв брой възлизат отпуснатите средства.

Министерствата, които имат отношение с този въпрос - на стопанската система и на районното развиване, все още към момента не са дали отговор на запитването на Mediapool. Най-вероятната причина е, че няма остойностяване на това, което ще бъде правено.

Неизвестните милиони са за построяването на реверсивна връзка сред довеждащите системи на язовирите " Бели Искър " и " Искър ", за ремонта на стената на язовир " Бели Искър " и за ремонта на язовир " Огняново " край Чепинци, се схваща от известието.

Отговорността за осъществяването на тези действия е предоставена на " Български ВиК холдинг ". От управлението на холдинга импровизирано разясниха пред Mediapool, че от медиите научават за това решение и не са наясно.

Схемата за финансиране на тези обекти пък тъне в мъгла. От прессъобщението единственото ясно нещо е, че Министерството на стопанската система би трябвало да направи трансфер на незнайната сума от неговия бюджет към този на Столичната община.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР