Министерският съвет е поискал, като част от актуализацията на бюджета,

...
Министерският съвет е поискал, като част от актуализацията на бюджета,
Коментари Харесай

Расте броят искания за социални услуги и помощи

Министерският съвет е изискал, като част от актуализацията на бюджета, да се плануват повече средства, с цел да бъде посрещнат увеличаващият се брой на претенции за помощи, сподели на брифинг министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Тя заяви за възходящ брой на настояванията за обществени услуги, предоставяни от министерството, само че посочи, че е рано още да се вършат генерални изводи.

Изплащането на пенсиите ще стартира до 7 април в това число и след Великден до 23 април. Сачева прикани хората, които употребяват услугите на "Български пощи " в дните от 7 до 23 април, да го създадат след 12 часа, с цел да може пенсионерите да си получат преди този момент пенсиите.

Хората над 68 години ще получат пенсиите си у дома. Пенсия може да бъде получена и от упълномощено лице с еднократно категорично пълномощие.

45 млн. лв. са ориентирани към общините за патронажна грижа, сподели още министърката и добави, че ще бъдат направени самостоятелни хранителни пакети, които да бъдат предоставени на нуждаещите се.

59 са заявките досега по програмата "60/40 ". Очакваме до края на тази седмица Европейската комисия (ЕК) да даде позволения да стартираме да правим заплащания по програмата на получилите утвърждение заявки, сподели още Деница Сачева.

Тя заяви, че общият брой на всички болнични листи към днешна дата е 176 086.

Издадените болнични за карантина са 5282, а тези с инструкции за ковид - 2702.

От началото на тази седмица до през днешния ден (тоест единствено за три дни) - болничните, издавани дневно, са от 680 до 700.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР