Министерският съвет даде съгласие за учредяване на безвъзмездно право на

...
Министерският съвет даде съгласие за учредяване на безвъзмездно право на
Коментари Харесай

БДЖ дава атрактивни имоти под наем

Министерският съвет даде единодушие за основаване на безплатно право на пробутване на оптичен кабел на телекомуникационен оператор в имот-публична държавна благосъстоятелност, който се ръководи от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “. Теренът се намира с. Бисер, област Хасково. Той е част от остаряло жп трасе, което не се експлоатира. Съгласието се дава по отношение на създаване на оптично кабелно зареждане на базова станция. Преминаването през обществена държавна благосъстоятелност се дава безплатно в интерес на телеком операторите според Закона за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура.

Кабинетът даде единодушието си „ БДЖ-Пътнически превози” ЕООД да отдаде чартърен четири недвижими парцела, посредством директно договаряне. Обектите са ситуирани в София, Пловдив и Варна. Отдаването чартърен на парцелите ще се извърши при начални цени, не по-ниски от пазарните стойности, избрани от самостоятелен оценител, сертифициран от Камарата на самостоятелните оценители в България.

За частна държавна благосъстоятелност беше оповестена постройка в гр. Горна Оряховица, област Велико Търново, ситуирана наоколо до железопътната инфраструктура. Правителството даде единодушието си тя да бъде отстранена от активите на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ поради отпадналата нужда от потреблението ѝ, както и неприятното ѝ градивно положение. В постройката не са ситуирани обекти на железопътната инфраструктура, според § 1, т. 1 от Допълнителните разпореждания на Закона за железопътния превоз. През нея не минават настоящи кабели и уреди на железопътната инфраструктура, както и няма функционално и софтуерно значение за сигурността на железопътните транспорти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР