Министерският съвет даде съгласие сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс в Русе,

...
Министерският съвет даде съгласие сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс в Русе,
Коментари Харесай

Правителството разреши продажбата на бившия родилен комплекс в Русе

Министерският съвет даде единодушие постройката на някогашния Акушеро-гинекологичен комплекс в Русе, известна като „ Старото родилно “ да бъде продадена. Сградата е неизползвана от години, в неприятно положение е и се разрушава.
Обектът се намира на улица „ Николаевска “ и е част от капитала на УМБАЛ „ Канев “, от който страната има 82%. Общата повърхност на терена е 4145 кв. м, върху него е построена четириетажна сграда със застроена повърхност 1105 кв. м. Сградата бе затворена през 2013 година, след влизането в употреба на новия АГ-комплекс.
Съгласно член 28, алинея 10 и алинея 9 от ЗПСК продажбата на обособени елементи от  лечебни заведения, които са включени в листата по Приложение № 1 към член 3, алинея 1 на ЗПСК, какъвто е актуалният случай, може да се извърши след решение на Министерския съвет, по предложение на органа, упражняващ правата на благосъстоятелност в капитала на комерсиалното сдружение.
Средствата, получени от продажбата на парцела, ще останат в лечебното заведение и ще се употребен в сходство с член 105 от ЗЛЗ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР