Министерските постове в новото правителство ще бъдат разпределени по схемата

...
Министерските постове в новото правителство ще бъдат разпределени по схемата
Коментари Харесай

Правителството щяло да е по схемата 8:4:3:2 |

Министерските постове в новото държавно управление ще бъдат разпределени по схемата 8:4:3:2. Първата политическа мощ " Продължаваме промяната " взема най-вече министри - 8, останалите отиват в Българска социалистическа партия - 4, " ИТН " - 3, а " Демократична България " ще получи 2 министерства , разгласи соцдепутатът Румен Гечев пред Българска национална телевизия с уточнението, че схемата подхожда на парламентарната тежест на обединенията.

Според него сключването на съдружно съглашение е естествена интернационална процедура, а също по този начин и тъй като е добре в една бъдеща коалиция да е ясно кой какви отговорности поема. И това би трябвало да стане в околните дни.

По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че упорства за  преди да стартират диалозите за персоналния състав на бъдещия кабинет.

" Не знам имена (на министри - бел. ред.), само че и да знам няма да ви кажа. Виждам, че има предпочитание у всички сътрудници, аз съм оптимист, само че дано да забележим ", разяснява Гечев.

Той съобщи, че имената ще бъдат обсъждани, само че главният аршин би трябвало да бъде потенциала на самия претендент.

" Ние желаеме да присъстваме в държавното управление по метод, по който нашите представители ще могат да защитят някои от главните цели ", добави соцдепутатът.

На въпроса кои министерства желае Българска социалистическа партия да ръководи Гечев отговори: " Това сега не мога да ви кажа, защото това не беше обсъждано. Беше обсъждана структурата на кабинета и на качествата на съответните претенденти ". Самият той не се виждал измежду възможните министри.

" Нито съм питал, нито съм поставял въпроса. Който и да е от Българска социалистическа партия, желая партията да бъде показана добре, кой ще бъде министър не е толкоз значимо. Има задоволително претенденти, които дават отговор на изискванията ", разяснява Гечев и добави, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да има държавно управление.

Гечев счита, че в договарянията няма млади и остарели . На диалозите по секторните политики соцпартията прати някогашни министри, което провокира гневна реакция даже в средите на Българска социалистическа партия. Вчера, че няма жив министър от държавното управление на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи.

" Няма хора, които са били, или са в този момент, или които ще бъдат. Има хора, които могат или които не могат, двойният критерий не е допустим. Няма нищо чудно в това една партия да показа професори с интернационално самопризнание или хора, които са работили в АЕЦ Козлодуй ", изясни Гечев.

Румен Гечев разгласи още, че Кирил Добрев е получавал публични поръчки по време на ръководството на ГЕРБ, само че съгласно него това не е закононарушение. Самият Добрев сподели през вчерашния ден пред Българска национална телевизия, че човек, непосредствен до Корнелия Нинова, е взел над 150 милиона от Бойко Борисов през публични поръчки. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР