Министерски съвет предлага на президента, Външно министерство номинира, а президентът

...
Министерски съвет предлага на президента, Външно министерство номинира, а президентът
Коментари Харесай

Даниел Митов разкри как се назначават българските посланици

Министерски съвет предлага на президента, Външно министерство номинира, а президентът ги назначава. Държавният глава освен удостоверява посланика, само че през последните години президентството е стъпвало тежко на терена на дипломацията, изключително при назначението. Така някогашният външен министър Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “, отговори на въпроса по какъв начин се назначават българските посланици.

Припомняме, че прокуратурата разгласява нова порция от кореспонденцията сред обвинения Пламен Бобоков и секретаря на президента Пламен Узунов. Освен чат с разискване на общи въпроси, бяха оповестени и диалози за назначението на посланици.

"Външната политика се реализира от държавното управление ", сподели още той.

Разкриха нов чат сред Бобоков и Узунов

"Институциите имат проблем с прозрачността на работа и връзката им с предприемачи ", разкри Митов.

"Като политик не можеш да си правиш самичък срещи с предприемачи. Ти не принадлежиш на себе си. В другите демократични страни графиците на политиците са онлайн и всеки може да види срещите му ", сподели някогашният външен министър.

По време на президентството на Първанов той се опитваше да си назначава хора и да изнудва външните министри по това време ", разкри Митов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР