Министерски съвет е одобрил отпускането на допълнително 2,44 млн. лв.

...
Министерски съвет е одобрил отпускането на допълнително 2,44 млн. лв.
Коментари Харесай

Правителството дава 2,4 млн. лв. за реклама на зимните курорти

Министерски съвет е одобрил отпущането на в допълнение 2,44 млн. лева за масирана рекламна акция за разпространение на зимния туризъм в България – както на вътрешния, по този начин и на външните пазари. Това излиза наяве от известие на държавната пресслужба.

Трансферът става с нарастване на оптимално допустимите разноски на бюджета на Министерството на туризма за 2020 година

Допълнителните разноски за реклама се явяват част от спомагателните стъпки, които Министерството на туризма подхваща за избавяне на зимния туристически сезон и стабилизиране на българския бизнес.

Международната рекламна акция ще бъде ориентирана главно към прилежащите на България страни, за които се допуска, че ще е най-лесен достъпа до страната ни с персонални коли. Наскоро министърът на туризма Марияна Николова заяви, че се водят договаряния на най-високо дипломатическо равнище границите сред страните на Балканския полуостров да не бъдат затваряни по време на зимния сезон.

Всички чартърни стратегии от Германия, Англия и Израел бяха спрени в последния месец, заради което опцията за туристическо посещаване с автомобил се явява извънредно значимо преимущество за туристите от балканските страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР