Министерски съвет е готов със законите по Плана за възстановяване

...
Министерски съвет е готов със законите по Плана за възстановяване
Коментари Харесай

Денков: Няма да допуснем скок на цената на тока

Министерски съвет е подготвен със законите по Плана за възобновяване и резистентност - ПВУ. Това стана ясно от изказването на премиера Николай Денков при започване на днешното съвещание.

Той посочи, че изпълнителната власт е употребила летните месеци, в които останалите са почивали, с цел да довърши законите и те да бъдат импортирани в законодателния орган още в първите дни на септември.

Един от законите - този за енергетиката, към този момент провокира големи безредици , установи Николай Денков, който увери, че няма да има значително покачване на цената на тока. Предвиден е модел на ценообразуване , който ще резервира цената на битовите консуматори доникъде на 2024 година без смяна , уточни министър председателят. Дори и по-късно да има смяна на цената на тока на база на решение на КЕВР, растежът ще е в границите на няколко % .

Няма да позволим нарастване на цената на тока, каквито терзания се изричат в обществото , посочи Денков.

Той изрази вяра в график Народното събрание да одобри всички законопроекти, с цел да няма спънки да тръгнат парите от ПВУ.

Припомняме, с позиция-предупреждение за цената на електрическата енергия за битовите консуматори излязоха както , по този начин и синдикатът КНСБ, които предизвестиха и по отношение на предвижданото излизане на битовите консуматори на свободния пазар. 
 КЕВР чака внезапен скок в цените на тока поради измененията в Закона за енергетиката
КЕВР чака внезапен скок в цените на тока поради измененията в Закона за енергетиката

Без спомагателен финансов запас във Фонд " Сигурност на електроенергийната система "

 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР