Министерски оставки и назначения съпътстваха встъпването в длъжност на новия

...
Министерски оставки и назначения съпътстваха встъпването в длъжност на новия
Коментари Харесай

Министерски оставки и назначения в британското правителство

Министерски оставки и назначения съпътстваха встъпването в служба на новия английски министър председател Борис Джонсън.

Министрите на финансите, правораздаването, защитата и външните работи на Англия подадоха оставки. Решението беше взето преди Борис Джонсън да поеме ръководството на Обединеното кралство.

Британският министър на защитата Пени Мордонт разгласи през днешния ден, че подава оставка и че няма да е част от държавното управление на Борис Джонсън, само че му даде обещание своята поддръжка като народен представител, съобщи Ройтерс.

Британският министър на финансите Филип Хамънд е изпратил до към този момент някогашния министър председател Тереза Мей молба за оставка. Той заяви това през днешния ден в своя профил в „ Туитър”. Още на 21 юли Хамънд съобщи, че ще напусне поста си още преди промяната на премиера, тъй като не желае да бъде уволнен от новия водач на ръководещата Консервативна партия Борис Джонсън, когато той стане министър председател. Причината е, че Хамънд е срещу излизането на Англия от Евросъюза без съглашение за брекзит, до момента в който Джонсън не изключва сходен сюжет.
Борис Джонсън встъпи в служба като министър председател на Англия Джонсън още веднъж даде обещание, че брекзит ще се състои на 31 октомври
Оставка подаде и правосъдният министър Дейвид Гок. Молбата, която той изпрати до Тереза Мей, е оповестена на неговия профил в „ Туитър”.

„ Имайки поради политическата линия на Борис Джонсън, предвиждаща излизането от Европейски Съюз до 31 октомври каквото и да стане, не желая да бъда член на неговото държавно управление. Убеден съм, че най-ефективно ще се боря против брекзит без договорка като редови народен представител в Камарата на общините “, се споделя в известието.

Досегашният външен министър Джереми Хънт бе един от взе участие в конкуренцията за лидерския пост на английските консерватори. Хънт подаде оставка по-рано през днешния ден, като сподели, че Джонсън му предложил друга роля, само че той желал да бъде външен министър и предпочел да отклони офертата.

Своите оставки подадоха и министърът на бизнеса Грег Кларк, който е прочут с проевропейските си позиции, и министърът на интернационалната търговия Лиъм Фокс.
Английският Тръмп Защо английските консерватори избраха Борис Джонсън за министър председател на Обединеното кралство
Междувременно английският министър председател Борис Джонсън разгласи първите назначения в новото си държавно управление, предадоха международните организации.

За министър на външните работи той е избрал Доминик Рааб. Той беше министър по въпросите на брекзит в кабинета на Тереза Мей, само че подаде оставка поради различия с нея поради договорката за овакантяване на Европейски Съюз.

За министър на финансите беше назначен Саджид Джавид. Досега той беше министър на вътрешните работи.
Борис Джонсън ще е новият министър-председател на Англия Той получи поддръжката на близо 93 хиляди членове на Консервативната партия от общо 160 хиляди
На поста на Джавид отпред на вътрешното министерство бе назначена Прити Пател. Тя беше министър на интернационалното развиване в държавното управление на Мей, само че подаде оставка поради серия от срещи с представители на управлението на Израел, които не бяха съгласувани с някогашния към този момент министър председател. Сега тя се завръща на политическата сцена с новото предопределение.

Стивън Баркли си остава министър по въпросите за брекзит, допълват организациите.

Първите назначения удостоверяват желанието на Джонсън да се обкръжи от евроскептици, само че също по този начин и да даде повече благоприятни условия на дамите и на хората, произхождащи от етническите малцинства. Рааб и Баркли са евроскептици, а Пател и Джавид са надлежно от индийски и от пакистански генезис, отбелязва Франс прес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР