Министърката на здравеопазването Асена Сербезова е възложила на Вътрешен одит

...
Министърката на здравеопазването Асена Сербезова е възложила на Вътрешен одит
Коментари Харесай

Сербезова разследва проф. Коце, ще го дава на прокурор

Министърката на опазването на здравето Асена Сербезова е упълномощила на " Вътрешен одит " инспекция на сключваните от болница " Александровска " контракти за външни услуги в интервала 2014-2020 година Това заяви самата тя по време на парламентарния надзор в петък в отговор на запитване на депутата от Има Такъв Народ Ивайло Христов. След като завърши инспекцията, Сербезова се закани да сезира способените органи.

До август 2020 година отпред на болничното заведение е бил сегашният народен представител и някогашен министър на опазването на здравето от ГЕРБ Костадин Ангелов. Практиката демонстрира подписани редица контракти малко под прага на сумата, нужна за оповестяване на социална поръчка.

Във въпроса си Ивайло Христов даде образци по какъв начин управлението на университетската болница обилно е наемала външни фирми- изключително за правни услуги и медийно разпространение.

Христов изброи някои от договорите - като с юридическа компания с предмет " цялостно преди всичко обслужване " за 2015 година за 21 хиляди лева плюс 100 лева на час.

Договор с младши юрист, който няма право да съставлява сдружението в съда, за сумата от 19 800 лева - през 2014 година

През 2018 година на правна компания е преведена сумата от 28 700 лева без Данък добавена стойност за консултиране на болничното заведение по регламента за отбрана на персоналните данни. Това се случва, въпреки че Комисията за отбрана на персоналните данни е популяризирала методически инструкции по въпроса.

Пак през 2018 година на друга юридическа адвокатска фирма е платена сумата от 29 700 лева без Данък добавена стойност за консултация за новите ограничения за пране на пари, в случай че има инструкции от КПКОНПИ, посочи той.

Болницата се и осигурявала и медиен комфорт с редица контракти.

50 хиляди лева са дадени на уеб страницата skener.news за отразяване. 2015-2018 година е поръчван медиен мониторинг - 3888 лева без Данък добавена стойност годишно.

На вестниците " Доктор " и " Над 55 " са дадени 15 хиляди лева от 2018 до 2020 година

През 2017 година са платени предплатено 29 500 лева за основаването на " динамичен уебсайт ", само че подобен няма.

През 2018 година са дадени 32 160 лева за абстрактен план " Къде да се разположи видео охранителна техника ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР