Министърката на външните работи в оставка Теодора Генчовска е уволнила

...
Министърката на външните работи в оставка Теодора Генчовска е уволнила
Коментари Харесай

Генчовска уволни шефката на Дирекция Държавен протокол във МВнР

Министърката на външните работи в оставка Теодора Генчовска е уволнила изненадващо шефката на дирекция " Държавен протокол " в Министерството на външните работи Боряна Симеонова, заяви " 24 часа ".

Днес е бил последният работен ден на шефката на протокола. Решението на Генчовска било взето предходната седмица, само че до последно било защитавано в загадка от уволнената Симеонова. Тя получила единствено два дни предупреждение от непрекъснатия секретар на министерството.

Между уволнената шефка на протокола и Генчовска е имало проблеми като министърката даже отказвала да поддържа връзка директно със Симеонова. Вместо това напътствията били излъчени през секретарката.

" Държавен протокол " е една от най-важните дирекции на Министерството на външните работи като през нея минавата всички публични дипломатически контакти, в това число организацията на визити на български държавници в чужбина и визитите на чужденци в България.

Боряна Симеонова пък е един от най-хубавите експерти в протокола и професионален посланик. Тя оглавяваше дирекция " Правителствен протокол " в държавните управления на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. От 2012-а до 2019 година заемаше поста на дипломат на България в Мароко.

Източник:
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР