Министърката на външните работи на Австрия Карин Кнайсл и гостите

...
Министърката на външните работи на Австрия Карин Кнайсл и гостите
Коментари Харесай

Интересната история на булката, на чиято сватба Путин ще иде

Министърката на външните работи на Австрия Карин Кнайсл и гостите на нейното сватбено празненство през днешния ден ще слушат обичайната съветска музика с помощта на Владимир Путин. Това оповестяват международните медии.

Путин е поканен на сватбата дружно с още стотина посетители, измежду които са австрийският канцлер реакционер Себастиан Курц и крайнодесният вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе.

Австрийската партия на свободата на Щрахе е в близки връзки с съветската пропрезидентска партия " Единна Русия ".

Изненадващата поява на Путин на сватбата на Кнайсл и бъдещия й брачен партньор Волфганг Майлингер възмути опозиционните партии в Австрия, които загатнаха съветската интервенция в украинския спор.

" Как е допустимо Австрия да бъде строител на мостове и честен брокер по време на своето председателство на Европейски Съюз, откакто външният министър и канцлерът по този начин нахално взимат страна? ", попита водещият социадемократически народен представител Андреас Шийдер.

" Троянският кон " на Русия в Европейски Съюз ", или за какво Путин отива на женитба в Австрия

След сватбената гала в градче на австрийско-словенската граница съветският президент ще замине за Германия, където ще се срещне с канцлера Ангела Меркел, отбелязва в. Монитор .

В сряда представителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че Путин ще бъде посетител на сватбата на Кнайсл. Руският президент ще направи подарък на младоженците, сподели Песков, само че не посочи какъв.

Коя е Карин Кнайсл
В Русия надали биха обърнали внимание на сватбата на 53-годишната министърка на външните работи на Австрия Карин Кнайсл, в случай че не беше едно събитие - измежду гостите на тържеството ще бъде Владимир Путин. Би Би Си споделя какво е известно за Кнайсл, която съветският президент персонално ще иде да поздрави.

Предстоящата аудиенция на Владимир Путин в Австрия, към този момент втора за това лято, стана изненада. Медиите в никакъв случай на са писали за това, че съветският президент е непосредствен другар с Кнайсл или нейния фаворит, 65-годишния предприемач Волфганг Майлингер.

Подобни предложения Путин не приема постоянно, да вземем за пример през 2015 година той не пристигна на сватбата на своя представител Дмитрий Песков, макар че неговата брачна половинка Татяна Навка разказваше, че президентът бил поканен на празника.

Карин Кнайсл оглавява външното министерство на Австрия от зимата на предходната година. Тя живее в неголяма плантация на юг от Виена. Министърката знае повече от седем езика, познава чудесно Близкия изток и неведнъж е призовавала за разговор с Русия на фона на опълчването сред Москва и Запада.

Кнайсл е родена във Виена, само че на четиригодишна възраст се реалокира в Аман, столицата на Йордания. Баща й е бил персонален водач на крал Хюсеин и му оказал помощ за основаването на националната самолетна компания Кралски йордански авиолинии. Майката на Кнайсл е работила като стюардеса.

През 1970 година, поради почналата в страната революция фамилията на бъдещата министърка на външните работи на Австрия било насила да напусне Йордания, само че ползата на Кнайсл към Близкия изток се запазил. В гимназията, да вземем за пример, тя интензивно следяла войната в Ливан и даже посветила на тази тематика дипломната си работа.

В средата на 80-те години на предишния век Кнайсл учила право и източни езици във Виенския университет. Тя траяла своето обучение в Еврейския университет в Ерусалим и в Университета на Йордания.

В продължение на още една година Кнайсл се занимавала с арабистика в Джорджтаунския университет в Съединени американски щати. През 1992 година тя защитила в Националното висше учебно заведение по администрация във Франция дисертация, отдадена на границите в Близкия изток.

Родният език на Кнайсл е немският, което ще й разреши на сватбата да поддържа връзка директно с Владимир Путин, който владее този език.

Външната министърка на Австрия също по този начин владее прелестно арабски. Освен това тя приказва британски, френски, италиански и испански, а също по този начин знае иврит и маджарски. Неотдавна Кнайсл стартира да учи китайски.

" Понякога сънувам сънища на италиански, а различен път - на френски. Водя си дневник точно на френски, тъй като някои персонални неща от време на време ми е по-просто да отразя точно на (този език) ", описа тя пред в. " Файненшъл таймс ".

Кнайсл почнала своята дипломатическа кариера в края на 80-те години на предишния век, когато постъпила на работа в министерството на външните работи на Австрия. За няколко години тя съумяла да поработи в Париж и Мадрид. По време на стажа си във външното министерство Кнайсл главно се специализирала по проблемите на Близкия изток.

По-късно тя се съсредоточила върху кариерата на учител. За 10 години Кнайсл съумяла да поработи в няколко университета във Виена, няколко европейски учебни заведения, а също в образователни заведения в Ливан.

Студентите й изучавали интернационално право, историята на Близкия изток и енергийните пазари. Кнайсл е създател на няколко научни труда и нехудожествена литература, в това число автобиографията " Моят Близък изток ".

От 1998 година Кнайсл също е работила като публицист на свободна процедура, да вземем за пример в Словения, за в. " Пресе ". Нейни публикации са излизали и във в. " Нойе цюрхер цайтунг ". По същото време Кнайсл стартира да се изявява като специалист по Близкия изток. Тя постоянно можеше да бъде забелязана в ефира на австрийската национална телевизия.

Австрийските управляващи през последните години се придържаха към умерена спрямо други страни от Европейски Съюз позиция във връзка дейностите на Русия. След идването на власт на новия кабинет, в който влиза и Кнайсл, от Виена по-често започнаха да се чуват оферти за възстановяване на връзките с Русия.

Австрия е единствената огромна страна от Европейски Съюз, която не изгони съветски дипломати след отравянето в Солсбъри на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му. " В сложни времена е належащо да се поддържа разговор ", сподели тогава Кнайсл.

През март тази година министърката съобщи, че Австрия е подготвена да стане медиатор сред Москва и Лондон. Кнайсл е призовавала и за съдействие с Русия в Близкия изток.

" Трябва да си сътрудничим с Русия в Сирия, Йемен, Иран, в частност по въпроси, засягащи нуклеарното съглашение с Иран. Надяваме се, че Русия ще може да повлияе на Иран, изключително що се отнася до иранското наличие край границите на Израел в Сирия ", сподели тя в изявление за австрийската телевизия.

Медиите също така загатваха Виена като едно от вероятните места за срещата на върха сред Владимир Путин и Доналд Тръмп, само че в последна сметка, президентите на Русия и Съединени американски щати се срещнаха в Хелзинки.

Именно визитата в Австрия стана първото задгранично пътешестване на Путин по време на новия му президентски мандат. Там той организира договаряния с президента на Австрия Александър ван дер Белен и с федералния канцлер Себастиан Курц.

При визитата си президентът на Русия постави венец пред паметника на воините от Съветската войска, починали за освобождението на Австрия от фашизма, като тогава той бе съпровождан от Кнайсл. По същото време тя е поканила Путин на сватбата си.

Кнайсл е член на съдружното държавно управление на Австрийската национална партия (АНП) и дясната Австрийска партия на свободата (АПС).

АПС завоюва победа на изборите, откакто даде обещание да ускори съществено контрола над мигрантите.

В разгара на миграционната рецесия през 2015 година Кнайсл съобщи, че бежанците се стремят към Европейски Съюз по стопански аргументи, а не поради войни. Мнозинството мигранти са " младежи, цялостни с тестостерон ", които не могат да си намерят жена, тъй като нямат работа и дом, а това значи, че не могат и да получат нужния " статут на индивида в обичайното общество ", сподели тя.

Кнайсл назова " нелепост " съглашението сред Турция и Европейски Съюз за незаконните мигранти. Тя разкритикува канцлера на Германия Ангела Меркел за " изключителна безгрижност " поради селфи с бежанци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР