Министърката на селското стопанство на Бразилия Тереза Кристина да Коста

...
Министърката на селското стопанство на Бразилия Тереза Кристина да Коста
Коментари Харесай

Властите в Бразилия се ядосаха на Жизел Бюндхен

Министърката на селското стопанство на Бразилия Тереза Кристина да Коста Диас осъди ангажираната с обезлесяването на Амазония топ моделка Жизел Бюндхен, че подлага на критика своята страна, без да знае защо приказва, съобщи Франс прес.

"Съжалявам, Жизел Бюндхен, вие би трябвало да бъдете наша посланичка, да казвате, че нашата страна е водеща в опазването на природата, а не да критикувате Бразилия, без да знаете защо говорите ", сподели министърката в изявление по радиото.

Според нея, "в никоя друга страна " няма подобен непоколебим закон за запазване на горите. Преди да стане част от крайнодясното държавно управление на Жаир Болсонаро, Кристина Тереза ръководеше лобистката парламентарна група по земеделие.

"Казах, че Жизел Бюндхен може да стане посланичка на Бразилия, с цел да покаже, че страната ни създава храни и дружно с това опазва природата. Тя ще получи нашата покана ", удостовери министърката в Туитър няколко часа след изявлението.

Жизел Бюндхен е на 38 години. Тя е омъжена за звездата на американския футбол Том Брейди. Бюндхен е посланичка на благосклонност на Организация на обединените нации за запазване на природата. През последните години тя изрече упреци по отношение на бразилското държавно управление поради спорните му начинания за запазване на амазонската джунгла. През септември 2017 година супермоделката организира акция в Туитър срещу указ на тогавашния бразилски президент Мишел Темер - предходник на Болсонаро за изследване и употреба на големите минни находища в Амазония. Неотдавна, тя подлага на критика и план за изменение на нормите за пестицидите.

Идването на власт на Болсонаро на 1-ви януари 2019 година провокира голям брой терзания измежду природозащитниците. Още в деня на встъпването си в служба, той одобри разпоредба за ограничение на земите на индианските племена и тяхното прекосяване в ресора на министъра на селското стопанство. Според несъгласните, това е метод да ги трансферира в ръцете на земеделските бизнесмени. Бразилия е най-голямата страна в Южна Америка и е най-големият производител и експортьор на месо и соя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР