Министърът за Брекзит пристигна в Люксембург.Британският министър за Брекзита Стивън

...
Министърът за Брекзит пристигна в Люксембург.Британският министър за Брекзита Стивън
Коментари Харесай

Британският премиер отложи за утре днешното правителствено заседание

Министърът за Брекзит дойде в Люксембург.

Британският министър за Брекзита Стивън Баркли дойде в Люксембург за среща с сътрудниците си от Европейски Съюз, а английският министър председател Борис Джонсън отсрочи днешното съвещание на държавното управление за на следващия ден. Това са признаци, че договарянията за Брекзита доближават сериозна точка, съобщи Асошиейтед прес.

Баркли сподели при идването си, че " се водят подробни диалози и съглашението към момента е изцяло допустимо ".

Джонсън отсрочи съвещанието на кабинета си за на следващия ден, с цел да може да даде на министрите по-ясна визия за постигнатия прогрес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Френският президент Еманюел Макрон е разговарял по телефона с Борис Джонсън, сподели представител на Елисейския замък, само че не даде информация за наличието на диалога, съобщи Ройтерс.

Според Би Би Си Макрон и Джонсън се се съгласили, че има позитивни признаци за реализиране на съглашение, само че остават още доста трудности.

Люксембургският външен министър Жан Аселборн удостовери по-ранната информация, че основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзита Мишел Барние се стреми да реализира съглашение до тази вечер.

" Има прочут оптимизъм, той се пробва да реализира съглашение до тази вечер. В противоположен случай най-вероятно ще е нужна нова среща на върха по-късно този месец ", сподели Аселборн след срещата на Барние с външните министри на Европейски Съюз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР