Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова

...
Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова
Коментари Харесай

Шеф на Еврокомисията ни подкрепи за среща между Турция и ЕС

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова организира двустранна среща с еврокомисар Франс Тимерманс, първи заместник-председателя на Европейската комисия, който дава отговор за по-доброто законотворчество, междуинституционални връзки и господство на закона. Той е на посещаване в София във връзка първата среща от парламентарното измерение на Българското председателство, която се организира в НДК през днешния ден и на която бяха разисквани настоящи въпроси от европейския дневен ред.

Министър Павлова и комисар Тимерманс разискаха бюджета на Европейски Съюз след 2020 година (Многогодишната финансова рамка), бъдещата кохезионна и селскостопанска политика на Евросъюза. По време на срещата двамата се съгласиха, че един от най-важните цели на Българското председателство е постигането на единодушие в дебата за сигурността на външните граници на съюза и за промяната на системата за леговище.

От двете страни беше изразено мнението, че Българското председателство дава неповторима опция да се подобрят връзките с Турция. Комисар Тимерманс приветства самодейността на българското държавно управление да организира обща среща сред ръководителите на европейските институции и Турция по време на Българското председателство във Варна.

Внимание беше отделено и на използването на върховенството на закона в страните членки на Европейски Съюз, както и на утвърждението от България на Истанбулската спогодба. Еврокомисар Франс Тимерманс показа, че е разчита страната да поддържа Конвенцията, която е извънредно значим инструмент за равенството сред мъжете и дамите и за отбраната от домашно принуждение.

Еврокомисарят показа задачите и дилемите пред работната група за Бъдещето на Европейски Съюз, която беше основана на 18 януари от ръководителя на Европейска комисия Жан Клод Юнкер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР