Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова

...
Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова
Коментари Харесай

Лиляна Павлова изригна срещу сайт заради фалшива новина

Министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова декларира в позиция до медиите, че оповестеното за нея в интернет уебсайт е неистина и показва, че са й приписани погрешни изказвания, които тя в никакъв случай не е мислила и изричала.

Поводът е обява в уеб страницата " Bul Today 9 ", който съгласно министърът й приписва думи, които тя в никакъв случай не е изричала, а точно, че " Българинът е алчно и злобно животно "...

" Каквато и неистина да се появи още веднъж за мен, това ни минимум няма да ме отклони от безапелационната борба с подправените вести ", декларира министър Павлова в позицията, публикувана пресцентъра в министерството. Тя приканва всички жители, уважаващи словото и европейските полезности, да се включат в тази борба, споделя още Павлова.

" Сайтът, популяризирал подправената вест, ми приписва обидни и изцяло неприемливи квалификации за българите, които не могат да бъдат годни за нито един жител на нашата страна и е неуместно да бъдат даже помислени за нацията ни ", написа Лиляна Павлова.

" Нация с хилядолетна история, бележити персони през вековете и достижения, популяризирали ни по целия свят! Затова изрично декларирам голямото си отвращение и тотална нетърпимост към лъжите, тъй като единствено по този начин - противопоставяйки им се интензивно, настойчиво и без никакво оттегляне можем да доведем до непоносимост към подправените вести и да ги изкореним ", добавя тя.

В позицията си Павлова припомня, че тематиката за подправените вести е сложена в европейския дневен ред, с помощта на напъните на българския еврокомисар Мария Габриел.

" Сформирана от нея експертна група на високо ниво пред последните месеци неуморно работи за правенето на формулировка какво тъкмо е подправена вест, а това ще е първата и най-важна стъпка към подготвянето на европейско законодателство против публикуването на неистини и погрешни изказвания в електронното пространство ", акцентира още министър Павлова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР