Министърът участва в Годишната конференция на министъра на външните работи

...
Министърът участва в Годишната конференция на министъра на външните работи
Коментари Харесай

Тагарев: Руски кораби шетат из изключителната ни икономическа зона, това носи рискове за нашата сигурност

Министърът взе участие в Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България, която се организира през днешния ден в Резиденция „ Бояна “.

 

„ Има предпоставки за произшествия. Знаете, че. Предприемат провокативни и силови дейности по отношение на търговски кораби на други страни. Всичко това носи опасности за нашата сигурност “, уточни още той.

 

Според Тагарв сега Руската федерация не организира учения:

 

„ Няма такова обучение на съветския флот. Това е просто мотив, посредством който Русия употребява някаква международноправна рамка и посредством „ осъществяване на обучение “ се пробва да блокира износа на украинско зърно. Това пречи и за осъществяване на нашите стопански ползи “.

 

„ Има доста хора в България, които са загрижени за сигурността на Русия. Аз мисля, че ние би трябвало да бъдем загрижени на първо място за нашата лична сигурност, като частично подсигуряваме това като оказваме помощ на Украйна да отбрани цивилни жители от убийства и разрушение на цивилната инфраструктура от Русия, която непрекъснато употребява дронове, балистични ракети, крилати ракети и всичко, с което разполага, с цел да нападна и да убива цивилни. Мисля, че даже минимално да помогнем на Украйна – това си коства “, разяснява министърът на защитата.

 

България да даде спомагателна военна помощ на Украйна, която включва зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р, в ръководство на Министерството на защитата, и муниции за автоматизирано стрелково оръжие c диаметър 5.56x45 мм, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

 

Решението бе гласувано по време на закрито съвещание тази седмица.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР