Министърът по управление на европейските средства Атанас Пеканов каза, че

...
Министърът по управление на европейските средства Атанас Пеканов каза, че
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Акад. Денков е възможно най-добрият премиер, който България може да има

Министърът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов сподели, че средствата, които страната ни през днешния ден получи по Плана за възобновяване и резистентност в размер на 2.7 милиарда лева ще бъдат употребявани за планове, чиято реализация към този момент е почнала. Това са планове, които са свързани с рационализация и цифровизация на дребни и междинни предприятия, оповестени от Министерството на нововъведенията и растежа, към който Пеканов уточни, че е имало голям интерес. Други такива планове са градежът на Софийското метро и планът за ТЕТРА системата на Министерство на вътрешните работи.

 

Очаква се средствата да бъдат употребявани и за планове, които ще стартират в идните седмици. Те обгръщат енергийната успеваемост на жилищен и нежилищен сграден фонд, плановете за ВЕИ на покривите на жилищата, средствата за външно изкуствено осветяване на общините.

 

Атанас Пеканов сподели по bTV, че " всички капиталови планове имат ясно заложени периоди и ние би трябвало да работим интензивно, с цел да ги съблюдаваме. " Вицепремиерът заяви, че настояването за второто заплащане ще се случи, когато бъдат изпълнени всички 66 ограничения. Той увери, че няма риск от загуба на средства, само че има риск от закъснение, което слага риска напред във времето да не осъществим всичко, тъй като имаме период до 2026 година.

 

Пеканов открои като добра вест оправянето с Оперативна програма „ Развитие на райони ", която също е утвърдена. Тя ще подсигурява справедливото развиване на районите в границите на служебния кабинет. Средства от нея ще бъдат ориентирани към подобряването на инфраструктурата, Тунелът под Шипка и други Очаква се парите да бъдат разпределени съгласно потребностите на другите общини, само че предпочитано ще бъдат ориентирани за развиването на Северна България .

 

Пеканов с неразбиране разяснява и двата отхвърлени законопроекта, които пазят очевидците, които подават сигнали за закононарушения. Според него това са най-важните законопроекти. Според него този безапелационен жест е неконструктивен, тъй като тези законопроекти за част от европейска инструкция. Пеканов сподели, че с това деяние " към този момент сме в нарушаване на процедурата. " Възможно е България да заплаща и наказания.

 

Парите от Плана ще идват при реализирани резултати, т.е допустимо е да няма да има последващо заплащане или то да се забави, в случай че не бъде признат закона, който подсигурява отбраната на лицата, които подават сигнали. Пеканов напомни, че това е рецензия от години към страната ни. За това служебният кабинет е изготвил тези законопроекти, в това число и подобен, който ще подсигурява да има контрола върху работата на Главния прокурор. Изпълнението на тези условия е гаранция, че на страната ни ще бъдат изплатени и за третия транш от ПВУ. Пеканов сподели, че служебното държавно управление е изготвило и три законопроекта, свързани с присъединението на страната ни към Еврозоната от служебния кабинет, различен, който ще внесе усъвършенствания в работата на Българска народна банка, както и за усъвършенстването на застрахователния кодекс. Те са значимо, тъй като ще бъдат ефикасни против инфлацията, която ще стартира да се намалява.

 

Пеканов уточни, че сега в Народно събрание е доста значимо да има както антикорупционно болшинство, което да извърши съответните промени и да подсигурява подобрението и върховенството на закона, по този начин и такова, което ще успее да сформира постоянен кабинет.

 

Атанас Пеканов уточни, че акад. Н. Денков е допустимо най-хубавият министър председател, който България може да има, тъй като неговите оферти в образованието са най-прогресивни и е той е доста добър избор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР