Министърът по културата Луси Фрейзър каза, че Футболната асоциация трябва

...
Министърът по културата Луси Фрейзър каза, че Футболната асоциация трябва
Коментари Харесай

ФА е призована от правителството да обмисли забраната на транссексуални спортисти в женския футбол

Министърът по културата Луси Фрейзър сподели, че Футболната асоциация би трябвало да обмисли възбраната на транссексуални спортисти в женския футбол, с цел да се избегне даването на някого на " непочтено конкурентно преимущество ".

Настоящата политика на ФА за транссексуални лица е ориентирана към превръщането на спорта в приобщаващ, само че също по този начин почтен и безвреден. При настоящето положение на нещата, играчи на възраст над 16 години, които са избрани мъже по рождение и желаят да се състезават в женския футбол, би трябвало да се подлагат на годишни инспекции, с цел да се откри, че техните равнища на тестостерон в кръвта са „ в границите на женския обсег при раждане “, с цел да се избегне всяко „ евентуално преимущество “.

Понастоящем допустимостта се дефинира за всеки обособен случай. Но Фрейзър акцентира какъв брой е значимо да се подсигурява, че дамите не са подложени на незаслужено конкурентно преимущество, като в същото време прикани ФА да преразгледа актуалната си политика „ доста деликатно “.

Фрейзър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР