Министърът по европедседателството Лиляна Павлова гостува в сутрешния блок на

...
Министърът по европедседателството Лиляна Павлова гостува в сутрешния блок на
Коментари Харесай

Павлова разкри неподозирани неща за емоционалната реч на Туск на български език

Министърът по европедседателството Лиляна Павлова гостува в утринния блок на Нова телевизия. Тя приказва за най-актуалните тематики, които се случват от началото на европредседателството на България.


Попитана за множеството митинги, които се разиграха през отминалите дни в София тя сподели, че това е изцяло обикновено в демократичните страни и няма нищо необичайно.

Павлова също по този начин даде коментар и на прочувствената тирада на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск от отминалата седмица : „ Имахме предварителна информация, че ще приказва на български език. Емоционалният миг бе, че той реши цялата си тирада да изнесе на нашия език. Той самият има принос в тази тирада. Участвал е интензивно в написването й. Тя в действителност ни е доста на сърце “.


„ Ние самите от време на време се унасяме и прекаляваме с говоренето си на по този начин наречения „ брюкселски език “. Затова взехме решение и българското председателство да се води и на български език, с цел да няма комплицирана терминология и чуждици, а да се чува българската тирада, която елементарно да доближи до всички “, сподели още тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР