Министърът по Brexit Доминик Рааб предупреди, че Великобритания няма да

...
Министърът по Brexit Доминик Рааб предупреди, че Великобритания няма да
Коментари Харесай

Великобритания: Без сделка за Brexit няма да платим на ЕС

Министърът по Brexit Доминик Рааб предизвести, че Англия няма да заплати обещаното на Европейски Съюз финансово съглашение, в случай че не бъде реализирана договорка за развода.

Лондон се е съгласил да уреди сметката си за четири десетилетия на участие, която се прави оценка на 39 милиарда паунда (44 милиарда евро), като част от съглашение за отдръпване.

Но диалозите за по-широкото съглашение се забавиха, предизвиквайки опасения, че Англия може да се отдели от Европейския съюз през март 2019 година изобщо без договорка. Рааб приказва пред медиите преди съвещанието на английското държавно управление за обмисляне на дейности при сюжет без договорка.

Една от последствията би била, че " няма да изплатим контрактуваните пари ", сподели Рааб пред BBC, съобщи БГНЕС.

" Това не е опасност, това е изказване на факт като част от нашето обмисляне на договорката. Ще се съобразяваме със строгите ни правни отговорности, само че размерът и поетапният метод, посочен в съглашението за отдръпване, биха отпаднали, тъй като няма да има договорка ".

Окончателното заплащане ще бъде " доста по-ниско " от контрактуваното до момента, сподели той.

Преговорите за Brexit навлизат в заключителния стадий, като и двете страни в този момент се стремят към реализиране на съглашение през октомври или началото на ноември.

Страните от Европейски Съюз също по този начин ускоряват планирането си за сюжет с липса на договорка.

Британското държавно управление ще разгласява по-късно в четвъртък 28 " механически бележки ", които обгръщат разнородни въпроси като таксите за роуминг на мобилни телефони и поддържат екологичните стандарти. Става дума за осведоменост на жители и компании какви стъпки би трябвало да подхващат, в случай че няма договорка с Брюксел.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР