Министърът на земеделието Румен Порожанов съобщи пред протестиращите пред сградата

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов съобщи пред протестиращите пред сградата
Коментари Харесай

Протестите на животновъдите приключиха, исканията им са удовлетворени

Министърът на земеделието Румен Порожанов заяви пред протестиращите пред постройката на Министерски съвет животновъди, че е получил увещание от премиера, че има опция за погашение на помощта "де минимис " за овцевъдите и козевъдите в размер на 15 лв.. В момента ставката за подкрепяне за една овца-майка и/или коза-майка е седем лв..

„ Ще увеличим помощта “de minimis” за всички овцевъди и козевъди на 15 лв.. Премиерът Борисов даде обещание да получим спомагателни средства “. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов след среща с протестиращи животновъди.

По мотив митингите, свързани с Наредба №3 за директните заплащания, министър Румен Порожанов сподели, че ще бъде изработен разбор от позиция на производители, които не са съумели да получат заплащания по обвързаното подкрепяне.След този разбор ще бъдат заложени средства за 2019 година по бюджета на министерството, сподели още Порожанов.

Премиерът Бойко Борисов ще разпише заповед за освобождение на заместник-министъра на земеделието, храните и горите Цветан Димитров. Решението министър председателят взе след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също по този начин шефът на дирекция „ Животновъдство “ Златка Възелова, шефът на Дирекция „ Директни заплащания и идентификация на земеделските имоти “ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР