Министърът на земеделието Румен Порожанов: „Притеснен съм. Идва африканска чума“.

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов: „Притеснен съм. Идва африканска чума“.
Коментари Харесай

Огромен скандал и гнусни лъжи: Ето го докладът, който казва, че чума по животните няма! Колко пари взехте, г-да управляващи за убийството на животните?!

Министърът на земеделието Румен Порожанов: „ Притеснен съм. Идва африканска чума “.

"Недопустимо е, че се организират манифестации в инфектирана зона ", сподели в студиото на Нова тв съветникът на земеделския министър по ветеринарните въпроси и някогашен шеф на НВМС доцент Янко Иванов.

"За мен е доста необичайно, че се организират манифестации в инфектирана зона - там, където още не е ликвидирано огнището. Това е неприемливо от епизодична позиция. " , разяснява той.

Същият специалист уточни, че у нас не може да се имунизират животните, тъй като нямаме такава ваксина, само че и цяла Европа няма сходна записана ваксина .

Доклад на „ Центъра за оценка на риска по хранителната верига “ към Министерството на земеделието от 25-и юни демонстрира, че в България няма зараза на чума по овцете и козите. В заключенията на документа ясно се споделя, че „ през 2018 година, и досега няма оповестено огнище на PPR в Тракия, само че имунизации против болестта се правят “. Оказва се, че същото министерство, което споделя, че не би трябвало да се убиват животни, две седмици по-късно стартира всеобщо изтребване. На всичкото от горната страна още по-голямата неистина на доц.Янков - " Чумата по дребните преживни животни (Peste des petits ruminants - PPR) е известна още като чума по козите. Не е зооноза – не боледуват хора. " Това написа във вашия отчет!!!

„ При епизоотологичното проучване на огнището в с. Воден, обл. Ямбол прави усещане, че броят на животните, посочили клинична симптоматика и патологоанатомични признаци е прекомерно дребен и единствено в едно от трите стада, попадащи в 3 км. зона. Липсва епизоотичен ход на заболяването и положителен серологичен отговор за характерни антитела при първите изследвани контактни животни. Правят усещане необяснимо тежките рестриктивни и непропорционални за това заболяване ограничаващи ограничения наложени от ЕК, засягащи цялата област Ямбол “, се споделя още в отчета.

„ При по този начин създалата се епизоотична конюнктура единствено задълбочените молекулярно-биологични изследвания посредством потреблението на непълен (на F гена на PPRV) или цялостен геномен секвентен разбор би спомогнал за приемането на спомагателна информация за източника на зараза и методите на заразяване на ДПЖ в двете Европейска общност “, написа в документа. Подобни проучвания даже самият министър признава, че не са направени. Остава въпросът, дали в последна сметка за нищо бяха избити 4 000 овце и кози, а стотици хора останаха на улицата без прехранване.

Вижте тук цялостния текст на отчета.

Източник: Afera.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР