Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че се цели пълно

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че се цели пълно
Коментари Харесай

Порожанов обеща още държавни пари за борбата с градушките, ще търси помощ и от застрахователите

Министърът на земеделието Румен Порожанов разгласи, че се цели цялостно покритие на земеделските земи и на обитаемоте места при битката с градушките. Той посочи, че ще се обезпечи държавно финансиране за тези действия и добави, че е значимо да бъдат ангажирани застрахователните компании и общините, оповестиха от министерството.

Днес Порожанов показа акцентите в управническата си стратегия. Основен приоритет ще бъде развиването на рибарството и аквакултурите. Многофункционалното ръководство на горите и строгият надзор върху качеството на храните са другите акценти, върху които министерството ще постави най-вече старания.

Порожанов изясни, че се работи за финансовата непоклатимост на " Напоителни системи ". Той добави, че се организира инвентаризация на активите на сдружението и се чака финансовата 2017 година да завърши на облага.

" Ще има съглашение с всички кредитори, а съществена цел е повишение събираемостта на приходите. Предстои подготовка за кандидатстване по европейски стратегии ", посочи още министърът.

Той акцентира, че към този момент са прокарани законодателни промени за сигурността на храните, които са съобразени с условията на сектора и Европейската комисия. Приет е и нов Закон за храните от Министерския съвет, координиран е и планът на Закон за хранителната верига.

Порожанов уточни, че е основана организация за обезпечаване дървата за огрев за идния зимен сезон. Създадени са 55 краткотрайни и 5 непрекъснати горски контролни пунктове за надзор на сечта. Изпълнителната организация по горите и Държавните горските предприятия към този момент са подхванали ограничения за битка с корояда.

Във връзка с получените сигнали за преотдаване на земеделска земя на несобствени парцели посредством контракти за наем, Порожанов увери, че няма регистрирани контракти, за които не е потвърдена връзката със притежателя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР