Министърът на земеделието Румен Порожанов е депозирал в петък заявление

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов е депозирал в петък заявление
Коментари Харесай

Порожанов депозира молба до КПКОНПИ да публикува цялата му декларация

Министърът на земеделието Румен Порожанов е подал в петък заявление до КПКОНПИ, с което моли да бъдат подхванати ограничения за публикуването на всички данни от хартиения притежател на подадената от него декларация за 2017 година, включително и данните във връзка с брачната половинка му, защото не попадат в хипотезата на член 37, алинея 7 от ЗПКОНПИ, оповестиха от пресцентъра на земеделското ведомство.В подадената декларация са посочени всички условия, както във връзка с лицето, заемащо висша обществена служба, по този начин и за неговата брачна половинка. При попълването на декларацията на стр. 2 не е направена отметка за нито едно от посочените условия: Наличие на фактическа раздяла; Не живее дружно със брачната половинка си и няма общо домакинство и няма да заявява нейното имущество и приходи на съображение чл.37, алинея 5 от ЗПКОНПИ; Фактическо общуване на брачен начала.

Предвид неналичието на отметка в посочените нагоре колони, механичното преместване на ЕГН-то на брачната половинка му от миналата колона, в която са посочени имената и ЕГН-то за брачната половинка, в колоната за случаите по член 37, алинея 7 от ЗПКОНПИ за " фактическо общуване на брачен начала ", не дава отговор на действителното състояние и не следва да се смята за отвращение за издание на информация по отношение на лице, с което се намира във фактическо общуване на брачен начала.

По отношение на единственото, открито от комисията противоречие, за същото е получено уведомително писмо от 13 март, в което се показва, че не са попълнени трудовите приходи от заеманата служба за 2017 година

В определение от комисията 14-дневен период е подадена коригираща декларация и е показана нужната информация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР