Министърът на земеделието Кирил Вътев беше посрещнат със смесени реакции

...
Министърът на земеделието Кирил Вътев беше посрещнат със смесени реакции
Коментари Харесай

Земеделците искат Кирил Вътев да поведе протеста им пред МС

Министърът на земеделието Кирил Вътев беше посрещнат със смесени реакции на митинга на зърнопроизводителите, които доведоха над 700 трактора край София.

Доскорошният му консултант Илия Проданов, който е представител на асоциацията на зърнопроизводителите, прикани хората да изслушат Вътев, с цел да покажат, че " не сме терористи ". Бившият аграрни министър и някогашен народен представител Венцислав Върбанов също беше измежду хората, които оповестиха Вътев за " един от нас ", и съобщи, че секторът в началото останал доста удовлетворен от включването му в състава на кабинета.

" Ние се натоварихме с доста огромни упования, само че нещата не се случиха. Хората не могат да търпят, тъй като връзката не е добра и тъй като тези решения бяха взети на мрачно. Затова митингът взе решение - нямаме срещу да се забележим с министрите, само че дано там да бъдат и водачите на така наречен сглобка ", разгласи Върбанов.

Друг участник в митинга непосредствено предложения Кирил Вътев да " излезе от неуместната обстановка " и да " тръгне пред нас дружно с настояванията ни ", когато представители на земеделците влязат в Министерски съвет за договаряния.

Вътев се опита да изясни на присъстващите, че счита митинга им за обективен, само че и че войната в Украйна е довела до цялостна смяна в България и 4-те останали страни от Европейски Съюз в непосредствена непосредственост.

Вътев даде пояснения по три от петте претенции на зърнопроизводителите, като сподели, че парите за " пропаднали площи ", компенсации поради войната в Украйна и държавните помощи " de minimis " към този момент са освободени, само че по част от тях се чака утвърждение и от Европейската комисия.

" Обстановката в действителност е комплицирана. Много повече в сравнение с си я представяме. Имаме съображение да се гледаме в очите, с цел да намерим верните решения. За страдание нито едно решение не допускат мигновен резултат ", сподели той, на което получи освирквания и крясъци " Оставка ".

Най-негативна реакция последва след споменаването на това, че министър председателят Николай Денков продължава да води договаряния с украинското държавно управление поради зърнения импорт.

След следващите освирквания, Кирил Вътев разяснява, че земеделците не си оказват помощ с отхвърлянето на разговора: " Сега съм тук, тук е и целият екип на министерството. Ако някой има най-малко малко образование, а имам вяра, че всички имат повече, ще оцени какво е нашето отношение към вас. Всичко друго сме зарязали ", сподели още Кирил Вътев.

Той прикани производителите да влязат в разговор с държавното управление, с цел да не се изпусне едномесечния период, в който България може да дефинира рестриктивните мерки за бъдещия импорт от Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР