Министърът на земеделието Иван Иванов обвини членове на ГЕРБ в

...
Министърът на земеделието Иван Иванов обвини членове на ГЕРБ в
Коментари Харесай

Земеделският министър обвини ГЕРБ в саботаж на купуването на зърно за резерва

Министърът на земеделието Иван Иванов упрекна членове на ГЕРБ в управлението на държавното сдружение " Сортови семена - Елит " за това, че провалят опитите на държавното управление да обезпечи зърно, пшеница, слънчоглед и царевица за държавния запас. 

Общата сума за поръчката е 1,1 милиарда лева, които са планувани за увеличение на капитала на държавното ЕАД с решение на 9 март. 

Пет дни по-късно обаче съветът на шефовете на сдружението, чийто принципал е Министерството на земеделието, е провел лично съвещание, на което е предложил " преразглеждане на прваителственото решение и възлагането на друга институция ". 

" Това е пар екселанс бойкот. С това сдружението отхвърля да извърши предоставения от страната ангажимент ", споделя Иванов. 

Той уличи " представители на ГЕРБ " в ръководството на компанията за " извънредно жестоко и грозно деяние ". 

" Това е част от акцията, която се пробва да сложи на колене българската страна и нейните жители ". споделя още министърът на земеделието.

Кабинетът ще избере друго държавно сдружение, на което да разпореди пазаруването на продукцията. 

Иванов оповестява още, че се шефовете, виновни за блокираната договорка, ще бъдат отстранени, само че процедурата е блокирана поради това, че те са подали заявки за овакантяване с едномесечно предупреждение. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР