Министърът на земеделието и развитието на селските райони на Албания

...
Министърът на земеделието и развитието на селските райони на Албания
Коментари Харесай

Албания изнася над 4100 тона зехтин

Министърът на земеделието и развиването на селските региони на Албания Фрида Крифца сподели, че ще продължи да следва тактиката за подкрепяне на фермерите, които отглеждат маслинови дървета и предизвикват износа на зехтин, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Очакваме идния сезон на маслините, като разпространяваме триумфите в бранша “, сподели Крифца, като оцени позитивно увеличението на износа на зехтин.

Тя сподели, че „ през първите 6 месеца на тази година увеличихме износа на зехтин до над 4100 тона, при приблизително 80 тона, които Албания е изнасяла в предишното. По този метод увеличихме количеството 52 пъти, а цената 33 пъти, продавайки най-скъпия ни артикул на пазари с добавена стойност “.

Според Крифца увеличението на износа на зехтин е значимо достижение изключително в изискванията на свръхпроизводство на зехтин.

„ Споразумението с италианския сътрудник направи допустимо най-голямото количество зехтин да бъде изнесено в Италия, с която засилихме партньорството, с цел да се възползваме от знанията и опита в прибавянето на стойност към маслините като земеделска просвета “, сподели Крифца.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР