Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев взе участие вчера

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев взе участие вчера
Коментари Харесай

Министър Вътев участва в първия блиц контрол в КЗХГ към НС

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев взе присъединяване през вчерашния ден в първия блиц надзор в Комисията по земеделието, храните и горите към Народното събрание. В отговор на подложен въпрос, той бе безапелационен, че всички стопани ще могат да приключат с подаване на заявките си по Кампанията за директни заплащания 2023 година до петък - 21 юли, когато е краят на снадки от Министерство на земеделието и храните период.

Министър Вътев, уточни, че шефовете на 28-те Областни дирекции " Земеделие " са декларирали на среща, извършена през днешния ден в Министерство на земеделието и храните, че всички подадени заявки от земеделските производители за подкрепяне по акцията ще бъдат обработени в период. „ Създаден е натоварен режим на работа в службите и стопаните могат да бъдат спокойни ", увери земеделският министър. Той уточни, пред присъстващите депутати, че аналогични усложнения има и в другите страни членки. Причината са по-сложните екологични условия към земеделските стопани.

Министър Вътев даде отговори и на други настоящи въпроси, свързани със Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони /2023-2027 г./, използването на Програмата за развиване на селските региони /2014-2020 г./ и подхванатите ограничения, от страна на Министерство на земеделието и храните и БАБХ, за пръскания против комарите. Предстои наземното и въздушно отнасяне против комари в общините по поречието на река Дунав, като Министерският съвет даде спомагателни средства, тъй че обработката да бъде осъществена по най-ефикасния метод.
В блиц контрола присъединяване взеха и заместник-министрите на земеделието и храните Таня Георгиева, Александър Йоцев, доцент Деян Стратев, инж. Мирослав Маринов и Георги Тошев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР