Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се срещна

...
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се срещна
Коментари Харесай

Аграрният министър обсъди със земеделци помощите за след две години


Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се срещна с представители на браншовите организации от бранш „ Плодове и зеленчуци “. Бяха разисквани нотифицираните от България промени в схемите за обвързано произвеждане след 2019 година

Министър Порожанов показа причините на страната ни за групирането на зеленчуците в 4 групи, според от разноските или себестойността им. Във всяка група са зеленчуци с релативно равни разноски. Целта е по-справедливо систематизиране на бюджета, тъй че обвързаната поддръжка да покрива идентичен % от разноските за произвеждане. За полските зеленчуци се получава 11,52% подкрепяне.

На представителите на оранжерийните производители на зеленчуци беше обяснено, че това е и повода за понижаване на бюджета за тях с 1,2 млн. лева, които се трансферират към полското произвеждане. Въпреки това съгласно плановете на Министерството на земеделието, храните и горите при оранжерийното произвеждане отново делът на обвързаната поддръжка е по-висок, или 21,13%. Заради противоречие на част от производителите с изчислените разноски за неотопляемите и отопляемите оранжерии беше реализирано единодушие специалисти от министерството да посетят друг вид оранжерии, които да покажат осъществените действителни разноски с фактури и счетоводни документи.

Редовните срещи с представителите на браншовите организации от бранш „ Плодове и зеленчуци “ ще продължат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР