Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов одобри петата

...
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов одобри петата
Коментари Харесай

Бюджет от 6,4 млн. лв. годишно за пчеларство в Новата програма за периода 2020-2022 г.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов утвърди петата Национална стратегия по пчеларство за интервала 2020-2022 година, с бюджет в размер на 6 400 000 лева за всяка от трите години на осъществяването й, заяви пресцентърът на министерството в петък.

Новото в програмата са дейностите в помощ за пчелари и сдружения на пчелари, с които за първи път се финансират разноските за продан на познания и положителни софтуерни практики при развъждане на пчелните фамилии, както и провеждането на базари, на които ще се оферират пчелни артикули от локални пчелари.

Нов миг е и финансирането на разноски за напредване на пчелните фамилии по време на паша.

Специално внимание се отделя на изследването за съществуване на устойчивост на причинителя на болестта вароатоза към финансираните от програмата ветеринарномедицински артикули.

В програмата се плануват и ограничения за подкрепяне на лабораториите за разбор на пчелните артикули за да се помогне на пчеларите да продават своите артикули и да усилят тяхната стойност.

Ще бъдат финансирани и приложни проучвателен стратегии в региона на пчеларството. Като част от тези действия е мониторингът на останки от пестициди в пчели от региони с интензивно земеделие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР